Handgjorda tomtar och vättar i ull från Åsas Tomtebod

Tillverkningen av tomtar och vättar i Åsas Tomtebod startade år 1993. När de där första tomtarna av ull snabbt sålde slut på en julmarknad fick Åsa förfrågningar att skapa fler. Efter ett succéartat framträdande på Formexmässan i Stockholm startades en riktig tomteverkstad i Örnaholm. Där tillverkas nästan allt än idag. 

 

Produkterna från Åsas Tomtebod: En julig skattkista för alla åldrar

Åsas Tomtebod erbjuder ett brett utbud av produkter som speglar den älskade jultraditionen på ett unikt och charmigt sätt. Varje produkt är noga tillverkad och utvald för att sprida glädje, värme och julanda till alla. Här är några av de fantastiska produkterna som du kan hitta från Åsas Tomtebod:

Skäggtomtar: Varje skäggtomte är en konstnärlig skatt i sig själv. Handgjorda med kärlek och omsorg, är dessa nissar förtjusande figurer som sprider glädje och magi överallt. Från små tomtenissar med röda mössor till större nissar med långa skägg finns det en nisse för varje julälskare att beundra. Vättar från Åsas Tomtebod är mytiska med enorm charm. Vättar är mystiska och förtrollande varelser som har en lång historia inom nordisk mytologi och folklore. Åsas Tomtebod ger dig chansen att lära känna dessa små, charmiga varelser på nära håll genom deras unika och handgjorda svenska vättar. Från Åsas Tomtebod har vi en mångfald av handgjorda vättar, var och en unik och full av personlighet. Dessa små figurer är tillverkade med kärlek och omsorg av skickliga konstnärer och är ett fantastiskt sätt att lägga till en touch av mystik och charm i ditt hem.

Historien om Vättar: Enligt nordisk tradition är vättar små, husvänliga väsen som bor i bondgårdar och hjälper till med hushållssysslor under natten. Dessa varelser är kända för att vara skygga och försiktiga men även för deras lojalitet gentemot människor som behandlar dem väl.

Dekoration och Lycka: Vättar är inte bara vackra att se på, de sägs också bringa lycka och välgång till dem som har dem i sitt hem. Att placera en vätte i ditt hus sägs skydda mot olycka och problem, och många människor ser dem som symboler för lycka och godhet.

En Perfekt Present: En handgjord vätte från Åsas Tomtebod är en perfekt present till både vänner och familj. Oavsett om det är till jul, födelsedag eller bara för att sprida lite glädje, kommer en vätte att vara en unik och minnesvärd gåva som kommer att uppskattas under lång tid framöver.

Mer än en prydnad, en tomte från Åsas Tomtebod är en liten bit svensk kulturtradition och ett levande hantverk i naturmaterial.

I och med att alla tomtar är handgjorda får de ett personligt uttryck och ingen är den andra lik. En mer unik present än en egen tomtemor eller tomtefar är därför svår att finna. En tomte blir en fin prydnad på egen hand, men de gör sig extra bra i grupp. En fin variant är att kombinera olika färger i traditionellt vitt, tomterött och grått. Beställ handgjorda tomtar av ull snabbt och enkelt på nätet!

Drift & produktion:  Wikinggruppen