Blockljus i stearin & Stearinljus

Blockljus och kronljus i ren stearin brinner med stor, klar vacker låga. Stearinljus sotar mindre och doftar bättre än ljus i paraffin. Stearinljus ger ett stämningsfullt ljus och en härlig ombonad känsla. När du väljer ett ljus av äkta stearin gör du ett bra miljöval.

Stearinljus har funnits i århundraden och är fortfarande en av de mest populära ljuskällorna för både vardagsbruk och dekorativa ändamål. Dessa ljus tillverkas vanligtvis genom att stearin, en typ av vax som utvinns från animaliska fetter eller vegetabiliska oljor, gjuts runt en vek som sedan tänds för att producera ljus.

Tillverkning och Material: Stearinljus tillverkas vanligtvis genom att stearin värms upp och sedan hälls i formar runt en veke av bomull eller annat material. Stearinet stelnar när det svalnar och formar ljuset. Detta gör stearinljus till en av de mest prisvärda och lättillgängliga ljuskällorna på marknaden.

Brinntid och kvalitet: En av fördelarna med stearinljus är deras långa brinntid. Stearin har en högre smältpunkt än paraffinvax, vilket innebär att stearinljus vanligtvis brinner längre än sina paraffinbaserade motsvarigheter. Dessutom brinner stearinljus jämnt och ger en vacker och stabil låga.

Miljövänlighet: Stearinljus anses vara mer miljövänliga än ljus tillverkade av paraffin, som är av fossilt ursprung. Stearin är ett förnybart material som kan utvinnas från växtbaserade källor. Stearin är därför biologiskt nedbrytbart och producerar mindre sot och rök än paraffinljus.

Säkerhet: Även om stearinljus är populära och mångsidiga, är det viktigt att använda dem med försiktighet och ta hänsyn till brandsäkerhet. Det rekommenderas att placera ljusen på en stabil yta med avstånd från brännbara material och att aldrig lämna dem obevakade när de är tända. Att klippa veken till rätt längd innan användning kan också bidra till att förhindra rök och sotbildning.

Drift & produktion:  Wikinggruppen