Hur stark blir man av trädgårdsarbete?

Omöjligt att svara på. Det är ett välkänt faktum att många upplever trädgårdsarbete som varande både terapi och avslappning. Men hur fysiskt arbetsamt är det? Det beror såklart på vad du gör i trädgården. Att beskära rosor är rimligtvis inte samma fysiska utmaning som att gräva upp ett trädgårdsland eller att anlägga ett stenparti. Så det är lite svårt att mäta exakt hur stark man blir, förutom att det är väldigt avhängigt av vad du gör så har det givetvis även betydelse hur du gör det och hur länge du gör det. Frisk luft, sänkta kortisolnivåer och bättre fysik är i alla fall garanterat.

Roligaste trädgårdsarbetet? Möblera om. Var inte rädd för att flytta växter! Många växter tål och mår till och med bra av att delas, på bilden jättedaggkåpa, funkia och fingerborgsblomma som alla delats och flyttats. Tänk på att använda en bra grävspade bara. Och vattna ordentligt ett bra tag efter flytten!

Trädgård

Kanske är den allra största fördelen med trädgårdsarbete att det aldrig blir klart. Visst, på vintern är många trädgårdar i välbehövlig vila, men i övrigt är det kontinuiteten som är så bra. För träningen som blir av är den bästa träningen. Och med trädgårdsarbete får man ju så mer än svettiga träningskläder, man får en väldigt fin trädgård!

Fina trädgårdsredskap som tål tuffa tag och är jättesköna att använda hittar du HÄR.

 

 

 

  

Drift & produktion:  Wikinggruppen