Ulle ulltofflor är bara bäst :)

Har du köpt ditt första par Ulle än? Ulletoffeln är gjord av 100% ren ny ull, en naturprodukt med fantastiska egenskaper.
”Ren ny ull” betyder att det är 100% ull från klippta får. Ullen har en självreglerande temperatur: den värmer när det är kallt men känns luftig när det är varmt. Ullen absorberar nämligen fukt inuti toffeln och stöter samtidigt bort vattendroppar utvändigt. Ull drar dessutom till sig mycket lite lukt, vilket gör att toffeln känns fräsch igen efter lite vädring. Vill du ändå tvätta dina Ulle går detta utmärkt i maskinens ullprogram, 30 grader, utan sköljmedel men helst med ulltvättmedel. Låt tofflorna sedan lufttorka.

Ullgarnet som används i Ulle-tillverkningen är tvättat, stickat och tovat. När det stickade ulltyget tumlas komprimeras ullen till ett fast material. Det stickade tyget, som är mjukt och elastiskt anpassar sig perfekt till foten så du får en mjukhet i varje steg.

Ulletoffelns naturliga form och generösa utrymme för tårna ger foten möjlighet att röra på sig. Samtidigt är fotbäddarna ortopediskt uppbyggda i kork för hålfoten vilket ger viktig stadga för foten. Yttersulan är doppad i naturlatex för att ge en säker och halkfri gång. Ett par sprider harmoni i hela kroppen!

 

 

  

Drift & produktion:  Wikinggruppen